Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Interview met Gert van Leeuwen

Gert van Leeuwen van Van Leeuwens Kaas in Doorn vertelt over de samenwerking met Kaashandel Nell. Lees het interview hier.

In het centrum van Doorn bevindt zich de kaasspeciaalzaak van Leeuwen Kaas, die sinds 1981 bestaat. Gert van Leeuwen en zijn vrouw Bea runnen de winkel. Zowel Gert als Bea zijn opgegroeid met kaas en beide zijn echte liefhebbers, en dat vind je terug in de winkel; een goede kwaliteit kaas staat voorop!

Sinds drie jaar werken Gert en zijn vrouw samen met Kaashandel Nell. Nell is één van de leveranciers van van Leeuwen. Drie jaar geleden startte de samenwerking toen Nell de kaashandel van de toenmalige leverancier van de Doornse kaaswinkel overnam.

Wekelijks hebben Gert en de jongens van Nell telefonisch contact over de levering van kaas. Dit gebeurt proactief door Kaashandel Nell. Zij vinden goed contact met hun klanten belangrijk, zodat er een goed verstand is tussen de twee partijen en Nell altijd op de hoogte blijft van de behoefte van de klant. Gert geeft aan dit een prettige werkwijze te vinden. De behoefte bij de Kaaswinkel in Doorn verandert elke week. Tijdens het de telefonische contacten bespreken de partijen de wensen van Gert, en vanuit Kaashandel Nell bieden zij de wekelijkse “pareltjes” aan.

De wekelijkse telefonische contacten worden aangevuld door het contact tijdens de levering. De levering doet Kaashandel Nell zelf en volgens Gert is dit een pluspunt. “We hanteren korte lijntjes en hebben eigenlijk een vaste leveringsdag, maar ze zijn bij Nell flexibel als het nodig is”.

De kaaswinkel in Doorn wordt wekelijks aangevuld met verschillende kazen. Bijvoorbeeld met Cono; een Noord-Hollandse fabriekskaas uit de Beemster of verschillende boeren en boerderij kazen; een persoonlijke favoriet van Gert. “Ik hoop dat ze deze erin houden, want het is een lekkere en kwalitatief erg goede kaas en niet veel leveranciers kunnen deze nog leveren”.

De ambachtelijke rijping biedt kwaliteit en geeft een kaas meer smaak

Gert is fan van Ambachtelijk gerijpte kaas. Dat zit dus wel goed bij Kaashandel Nell. “De ambachtelijke rijping biedt kwaliteit en geeft een kaas meer smaak.” Als ervaren kaaskenner weet Gert het verschil goed. “Geconditioneerde kazen kunnen ook wel op smaak komen, maar hebben daar langer voor nodig.

Heel af en toe maakt Gert gebruik van de stalling van kaas in het pakhuis van Kaashandel Nell. Het gebeurt niet vaak, maar als het nodig zijn, dan kan het altijd.

Concluderend; De kazen vallen goed in de smaak en de samenwerking is zeker naar wens. “De jongens van Nell zijn enthousiast, nemen ons altijd serieus en ze zijn flexibel”.

Copyright © Kaashandel Nell V.O.F. | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud